Sälja på Amazon

Amazon hittar du under butiksnivåerna Now L och Now XL.

Du kan sälja dina produkter på Amazon Marketplace. För dig som handlare är Amazon en väldigt bra möjlighet till att få nya kunder och dra nytta av att de har miljontals besökare varje månad.

Hjälpen på amazon.com är ett bra ställe för att få mer information om hur man säljer på Amazon. Observera dock att informationen där gäller för amazon.com och kan vara annorlunda för Amazons versioner i andra länder.

Om det finns tillgängligt i din butikstyp kan du även sälja på andra versioner av Amazon - t.ex. amazon.co.uk för Storbritannien.

För att sälja produkter via Amazon, så behöver de normalt ha EAN nummer. Du kan infoga EAN nummer inne i produktens inställningar. Om du inte har EAN nummer, så hittar du mer tips här.

Hur man säljer på Amazon

1. I butiksadministrationens huvudmeny väljer du Marknadsföring och sedan Amazon.

2. I listan kan du se vilka länder som finns tillgängliga. I kolumnen Aktiv markerar du vilket land du vill sälja i.

3. Spara.

4. Amazon har nu aktiverats för det landet. Välj landet.

5. Följ instruktionerna högst upp på sidan. T.ex. behöver du skapa ett konto hos Amazon.

6. När du gått igenom instruktionerna behöver du även ta hand om inställningarna. Under Email settings, välj om meddelanden för beställningsstatus för Amazon-beställningar ska skickas.

7. Spara.

8. Välj sidan Default values.

9. Här kan du bestämma inställningarna som används som standardvärden vid tilldelningen av produkter – t.ex. leveransperioden eller produkternas skick. Under Default delivery period kan du välja om det ska finnas en leveransperiod som standard för produkterna hos Amazon. Välj Nej för att använda leveransperioden som ställts in för produkterna. Om det inte finns någon leveransperiod inställd för produkten, så används värdet från fältet Delivery period på den här sidan.

10. Spara.

Hur man väljer vilka produkter som ska säljas på Amazon

1. I butiksadministrationens huvudmeny väljer du Marknadsföring och sedan Amazon.

2. Klicka på landet.

3. Välj Produkter.

4. Här kan du välja vilka produkter du vill sälja på Amazon.